MY STORY

lk ben dol op taarten bakken. Mijn geliefde oma Gina heeft me dit vakmanschap geleerd. Ze liet me bij haar in de keuken zijn, leerde me geduld en gaf me het meest waardevolle advies: “Bak met liefde, vanuit het hart, want dan breng je dit gevoel in het eten over op mensen.”


In 2020 moest ik om gezondheidsredenen mijn keuken- en zoetwarenrecepten reorganiseren omdat ik diende te stoppen met gluten, lactose en soja, de grootste allergenen. Wat was mijn verbazing: hoe weinig zoetigheid er in de winkels voorhanden is voor mensen zoals ik. Familiefeestjes waar de tafels vol stonden met taarten en koekjes waren voor mij een uitdaging; het ontwikkelen van een sterke wil, omdat ik de smaken moest omzeilen wanneer anderen heerlijke chocoladetaarten aten. Overschakelen naar glutenvrije voeding is een enorme sprong, niet alleen zijn deze zaken duur, maar de smaak is zelden zo goed als de snoepjes die we kennen. Maar…

lk stroopte mijn mouwen op en verwelkomde mijn oven weer met verschillende glutenvrije
meelsoorten – klaar en gemengd met mijn eigen handen. Alleen ik en mijn familie weten hoeveel mislukte gebakken er zijn gemaakt in deze tijd van beproevingen – die nog nooit eerder met tarwemeel waren gezien. Glutenvrij meel is grillig. Koppig en geduldig, met vallen en opstaan, perfectioneerde ik de recepten om mensen zoals ik te kunnen helpen – mensen die van zoet houden en helaas niet kunnen eten wat overal verkrijgbaar is. lk heb een vrij veeleisende smaak, daarom leg ik de lat hoog. lk wil me aan deze uitdaging houden en je de vreugde van het eten geven – vreugde die ik nu heb.

Genieten !
En maak je geen zorgen – hier kan je alles eten?

Monika